Friday, July 13, 2007

Pasta traditioneel

Hier volgt een versie van een wel heel traditioneel recept. Ik weet niet in hoeverre traditioneel Italiaans, maar het is wel typisch de manier waarop ik sinds mijn studententijd geleerd heb pasta te bereiden. De waarde van deze blog entry zit hem niet zozeer in de originele componenten, als wel om het basisrecept eens in een complete invulling opgeschreven te hebben. Pasta, met gehakt, groenten en tomatenpuree.

500 gram gehakt
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 stuks prei
1 grote ui
1 groene paprika
2 courgettes
zout
3 laurierbladeren
1 hele rode peper (droog)
1 hand verse salie
2 handen verse basilicum
1 theelepel verse rozemarijn
4 tenen knoflook
3 bakjes tomatenpuree

Gehakt mengen met 1 theelepel komijn en koriander (eventueel wat zout). Een eetlepel olie verhitten in een hapjes pan en de rode peper, laurierbladeren en gehakt erbij gooien; opbakken tot het rul is. Het gehakt overgooien in een kom en opnieuw olie verhitten. Op laag vuur de rest van de komijn erbij gooien en daarna ui, prei en courgette en uit de gehakt vissen: rode peper en laurierbladeren. Roerbakken op middelmatig vuur en zout toevoegen. De basilicum, knoflook, salie, rozemarijn fijn hakken (in een keukenmachine) en als het een groene puree is, samen met het gehakt in de pan gooien. Opwarmen en tomatenpuree toevoegen. Naar smaak zout toevoegen.